Aasialainen grillikassleri

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(à 800 g) porsaan kasslerpaistia

Keitinliemi

8 dlvettä
1 kpl(400 g) kookosmaitoa
8 kplkuivattua, pilkottua luumua
1 dlmakeaa soijakastiketta
1/2 dlruokokidesokeria
pala (n. 4 cm) inkivääriä
3 kplvalkosipulinkynttä

Glaseerauskastike

1 dllihan keitinlientä
3 rklmakeaa soijakastiketta
3 rklruokokidesokeria
2 tlsambal oelek -chilitahnaa

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta keitinliemen ainekset isossa kattilassa. Lisää lihat ja vettä kunnes lihat peittyvät. Keitä hiljalleen kannen alla kaksi tuntia. Nosta lihat jäähtymään. Siivilöi keitinliemi ja säästä osa glaseerauskastikkeeseen. Kääri lihat leivinpaperiin ja folioon. Pane jääkaappiin ja paino päälle vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Siirrä keitinliemi jääkaappiin. Poista rasva liemen pinnalta. Keitä kastikkeen aineksia noin 5 minuuttia. Viipaloi jäähtynyt liha reiluiksi pihveiksi. Grillaa pihveihin kaunis pinta kuumassa grillissä. Valele pinnalle kastiketta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 dl Vettä, Pala (n. 4 cm) inkivääriä, Valkosipulinkynttä, 1 dl Lihan keitinlientä, 2 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä