Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aamiaispiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Pekonia ja kananmunaa sisältävä mehevä aamiaispiirakka syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta ja maistuu vaikkapa brunssilla. Viimeistele pekonipiirakka paprikalla ja rucolalla.

Ainekset

1 kpl
(600 g) iso lehtitaikinalevy

Täyte

1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 kpl
(170 g) pekonia
6 - 8 kpl
Kananmunaa
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 kpl
Punainen paprika
Rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina. Kauli taikina suuremmaksi, noin 28 x 38 cm:n levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.

Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

108

452

8,0 g

3,1 g

1,1 g

1,1 g

0,3 g

7,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(600 g) iso lehtitaikinalevy,

Rouhittua mustapippuria,

Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli