Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Isoäidin munasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuohkean kermainen kastike ja silputtu munanvalkuainen ovat klassikkosalaatin juju. Tällä reseptillä vanhan ajan munasalaatti syntyy vartissa.

Ainekset

3 kpl
kananmunaa
2 kpl
keräsalaattia
1/2 kpl
Kurkkua
1 dl
(½ prk) Kuohukermaa
1 tl
Etikkaa
1 - 2 tl
Sinappia
1 tl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
1/2 kpl
ruukkua persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kanamunia noin 8 minuuttia. Laita kylmään veteen jäähtymään.

3 kpl
kananmunaa
2

Revi salaatit kulhoon. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku ja lisää salaattiin.

1/2 kpl
Kurkkua
2 kpl
keräsalaattia
3

Kuori ja halkaise kananmunat. Hienonna keltuaiset haarukalla. Vatkaa kerma ja etikka toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita keltuaiset kermavaahtoon. Silppua valkuaiset.

1 tl
Etikkaa
1 dl
(½ prk) Kuohukermaa
1 - 2 tl
Sinappia
1/4 tl
Valkopippuria
1/4 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
4

Kaada kermavaahtoseos kastikkeeksi salaatin päälle. Lisää pinnalle silputut valkuaiset. Viimeistele persiljalla.

1/2 kpl
ruukkua persiljaa hienonnettuna
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.2.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

163

684

11,0 g

3,0 g

5,3 g

5,3 g

3,3 g

8,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli