Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonnikalapyörykät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Tee pyörykät vaihteeksi tonnikalasta. Paista pannulla rapeiksi ja tarjoa perunamuusin kanssa. Suosi MSC-merkittyä tonnikalaa, joka on pyydetty vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Ainekset

3 kpl
(á 150-160 g) tonnikalaa (säilykepurkkia) paloina öljyssä
100 g
voimakasta cheddarjuustoa (esim. Jukolan Aito)
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna (n. ½ ruukkua)
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

PAISTAMISEEN

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.

3 kpl
(á 150-160 g) tonnikalaa (säilykepurkkia) paloina öljyssä
100 g
voimakasta cheddarjuustoa (esim. Jukolan Aito)
2

Sekoita tonnikalan joukkoon juustoraaste, ruohosipuli, kananmunat, korppujauho, sitruunanmehu ja mustapippuri.

1 dl
ruohosipulia hienonnettuna (n. ½ ruukkua)
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin noin 16 kalapullaa. Paista pullat pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi.

1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Tarjoa tonnikalapullat perunamuusin ja sitruunalohkojen kanssa. Pakasteperunamuusin valmistat nopeasti mikrossa.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

365

1528

20,8 g

7,0 g

14,0 g

0,5 g

1,0 g

30,0 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli