Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rukiinen porkkanakakkukääretorttu

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Kääri porkkanakakku rullalle! Suosikkileivonnaisen kääretorttuversio saa lisämakua ruisjauhosta. Hunajapaahdetut pähkinät kruunaavat mehevän porkkanakakkukäätortun.

Ainekset

1 - 3 kpl
porkkanaa (2 dl raastetta)
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1/2 tl
inkivääriä

Täyte

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
50 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

Hunajapaahdetut pähkinät

1 dl
pähkinäsekoitusta (esim. Rainbow)
1 tl
juoksevaa hunajaa
ripaus kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi (2 dl). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita porkkanaraaste ja öljy munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen paperi, mutta jätä se torttulevyn päälle ja anna levyn jäähtyä.

1 - 3 kpl
porkkanaa (2 dl raastetta)
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1/2 tl
inkivääriä
2

Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Laita pähkinät leivinpaperille pellille. Valuta hunaja päälle ja sekoita. Ripottele kanelia pinnalle. Paahda pähkinöitä 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahteisen värin. Tarkkaile uunia, etteivät pähkinät pala.

1 dl
pähkinäsekoitusta (esim. Rainbow)
1 tl
juoksevaa hunajaa
ripaus kanelia
3

Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä 2/3 täytteestä jäähtyneelle pohjalle.

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
50 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
4

Kääri täytetty torttulevy rullaksi ja laita se leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Laita loppu täyte jääkaappiin odottamaan. Kuorruta kääretorttu tuorejuustotäytteellä ja viimeistele rouhituilla pähkinöillä.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

248

1040

14,3 g

5,3 g

24,5 g

19,0 g

1,1 g

5,1 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kanelia,

ripaus kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli