0 arviota

Tupsupipon neuleohje

9 1 naisten muoti, neule, asuste

Helppo poikittain neulottu pipo paljettilangasta on saanut koristeekseen suuren tupsun. Paksujen puikkojen ansiosta pipo on nopea neuloa.

  • Tupsupipon neuleohje
Paljettilangalla neuloen tupsupiposta saa persoonallisen.
Tupsupipon neuleohje
Paljettilangalla neuloen tupsupiposta saa persoonallisen.

Tupsupipon neulominen

Luo 20 silmukkaa ja neulo ainaoikeinneuletta 54 cm tai kunnes kappale on niin pitkä, että se ylettää pään ympäri. Päättele silmukat. Poimi kappaleen toisesta sivusta 32 silmukkaa ja neulo 1o, 1n -joustinta 3 cm. Seuraavalla kierroksella vähennä silmukkamäärä puoleen neulomalla koko kerroksen ajan kaksi silmukkaa oikein yhteen. Katkaise lanka noin 30 cm päässä työstä, vie lanka silmukoiden läpi ja kiristä. Vie lanka vielä toisenkin kerran silmukoiden läpi ja päättele se huolella. Ompele pipon sivusauma, eli aloitus- ja lopetuskerrokset yhteen ja päättele langanpäät.

Tupsun tekeminen

Leikkaa kartongista kaksi 8 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää. Leikkaa molempien ympyröiden keskelle pyöreä, halkaisijaltaan noin 3,5 cm oleva reikä. Aseta kartonkirenkaat päällekkäin.

Leikkaa langasta parin metrin pituisia pätkiä ja kierrä niitä tasaisesti renkaiden ympärille. Mitä enemmän kierrät lankaa renkaan ympärille, sitä tuuheampi tupsusta tulee.

Kun tupsussa on tarpeeksi lankaa, leikkaa tupsun sivut auki kartonkirenkaiden välistä. Leikkaamisen jälkeen taivuta renkaita hieman erilleen ja kierrä niiden väliin tupsun ympärille pari tiukkaa kierrosta langalla ja tee solmu. Voit jättää langan pitkäksi ja ommella sillä tupsun pipoon. Kiinnitä tupsu pipoon neulalla ompelemalla.Lankoja ja neulontatarvikkeita on saatavilla Prismoista, Sokoksista ja osassa S-marketeista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Ladataan kommentointia...