0 arviota

Kolmiohuivi Silmu-langasta

7 4 naisten muoti, neule, asuste

Silmu-langasta neulottu kolmiohuivi on helppo ja nopea tehdä. Huivia voi käyttää sekä hartia- että kaulahuivina. Paksujen puikkojen sekä langan sisältämän mohairin ansiosta huivi on ilmavan kevyt ja lämmin.

  • Kolmiohuivi Silmu-langasta
Kolmiohuivi on ihanan lämmin ja kevyt.
Kolmiohuivi Silmu-langasta
Kolmiohuivi on ihanan lämmin ja kevyt.

Huivi aloitetaan leveimmästä kohdasta ja se muotoillaan kolmioksi helpoilla kavennuksilla.

Luo puikoille 174 s ja aloita ainaoikeinneule tasona. Tee kavennukset kerroksen alussa neulomalla ensin 1 o ja sitten ylikavennus. Neulo sitten oikein, kunnes jäljellä on 3 s, ja neulo 2 o yhteen sekä 1 o. Käännä työ ja toista kavennukset kuten edellisellä kerroksella.

Kun huivissa on jäljellä 4 s, neulo seuraavalla kerroksella ensin ylivetokavennus ja sitten 2 o yhteen. Katkaise lanka ja vie se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät huolella.

Huivin pitsireunuksen teko

Pitsireunukseen tarvitset hieman Novitan 7 veljestä -lankaa, mutta myös muut langat käyvät. Valitse tällöin langalle suositellun kokoinen virkkuukoukku. Halutessasi voit jättää pitsireunuksen kokonaan pois.

Virkkaa pitsireunus huivin lyhyempiin sivuihin. Aloita pisimmän sivun nurkasta. Virkkaa neuleen reunaan 1 ks + 6 kjs. *Virkkaa neuleen reunaan 2 cm päähän edellisestä ks:sta 1 ks + 3 kjs + ks+ 6 kjs.* Toista *–* kolmiohuivin kärkeen asti ja tee yksi tähtien väli aivan kärkeen, eli virkkaa kaksi mallikertaa toistensa viereen. Jatka toiselle kolmion lyhyelle sivulle. Virkkaa lyhyen sivun lopussa 1 ks 2 cm päähän edellisestä ks:sta. Katkaise lanka ja vie se viimeisen silmukan läpi. Päättele langanpäät huolella.Lankoja ja neulontatarvikkeita on saatavilla Prismoista, Sokoksista ja osassa S-marketeista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Ladataan kommentointia...