Zucchinispaghetti

28.7.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Zucchinispaghetti

Av zucchini kan man laga band med en osthyvel och spaghetti med en spiralskärare. Välj fasta, medelstora zucchinier till den här rätten.

Ingredienser

4 portioner
1 700 g zucchini
2 250 g körsbärstomater
3 1 burk (240 g) färdiga kikärter
4 3 vitlöksklyftor
5 0,5 kruka basilika
6 0,5 dl solrosfrön
7 2 msk olivolja
8 1 - 2 msk citronsaft
9 1 tsk flingsalt
10 0,25 tsk (1/4 tski) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 75 g
Protein 9 g 37 g
Fett 15 g 60 g
Kostfibrer 6 g 23 g
Energi kJ 1 039 4157
Energi kcal 248 994

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Strimla zucchinin med osthyvel eller spiralskärare. Halvera eventuellt tomaterna. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka vitlöken. Hacka basilikan. Rosta fröna i torr panna, ställ dem åt sidan.

Hetta upp 1 msk olja i en stor panna. Stek zucchini och vitlök 2 minuter under omröring, smaksätt med citron och salt. Lägg upp på tallrikar eller häll i en skål. Tillsätt 1 msk olja, tomaterna och kikärterna i pannan. Hetta upp 1–2 minuter. Häll blandningen över zucchini. Tillsätt hackad basilika och fröna. Strö svartpeppar på ytan. Servera omedelbart.


 

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5