Zucchinismörgås

25.7.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Zucchinismörgås

Lunchsmörgåsarna är laktovegetariska: grönsaker och halloumi krönta med zucchinipesto.

Ingredienser

4 portioner
1 1 (250 g) förgräddat ciabattabröd
2 200 g zucchinier
3 1 paprika
4 200 g halloumi
5 1 vildrucola
Zucchinipesto
1 100 g zucchinier
2 10 - 12 stora basilikablad
3 4 msk pinjenötter
4 1 liten vitlöksklyfta
5 1 msk olivolja
6 0,25 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 141 g
Protein 18 g 73 g
Fett 26 g 102 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 1 854 7415
Energi kcal 443 1772

Obs! I beräkningen har inte medtagits: stora basilikablad

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen. Skär zucchinin i skivor på längden, Använd de grönaste delarna i peston. Purea alla ingredienser till peston. Klyv paprikan, ta bort stammen och fröna, dela halvorna i fyra delar. Dela brödet i fyra delar, klyv bitarna. Rosta paprikan och brödet i en grill. Skär halloumiosten i skivor. Grilla ost- och zucchiniskivorna. Fyll bröden med pesto, rucola, grönsaker och halloumi.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5