Zucchini i balsamvinägerbad

9.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Zucchini i balsamvinägerbad

Zucchini som fått bada ett par dagar i balsamicospad är en verklig delikatess. Servera som förrätt med bröd och lufttorkad skinka eller som tilltugg till en grillad rätt.

Ingredienser

6 portioner
1 400 g zucchini
2 4 vitlöksklyftor
3 5 timjankvistar
4 1 dl vatten
5 0,75 dl (¾ dl) socker
6 1,5 tsk (1 ½ tl) salt
7 0,5 tsk (½ tsk) grovmalen svartpeppar
8 2 dl balsamvinäger
9 3 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 75 g
Protein 0 g 2 g
Fett 7 g 42 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 506 3034
Energi kcal 121 725

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Tvätta zucchinierna och skär dem i drygt 5 mm tjocka skivor. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Varva zucchini, vitlök och timjankvistar i en stor glasburk.
  • Koka upp vatten, socker, salt och peppar. Rör om tills sockret har lösts. Tillsätt balsamvinägern och oljan. Häll spadet över zucchiniskivorna. Sväng på burken så, att alla ingredienser fuktas av spadet.
  • Låt inläggningen ta smak 1–2 dagar i kylskåp. Vänd och skaka burken ett par gånger. Zucchinierna håller ca en vecka.

Tips: Då zucchinierna är slut, kan man använda spadet som salladsdressing eller som krydda i gryträtter.  

 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5