Ytterfilé med pepparcocktail

13.5.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ytterfilé med pepparcocktail

Rulla filén i nymalda pepparkorn och grilla den saftig i mild värme.

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg yttre oxfilé
2 3 msk hela svart-, vit- och grönpepparkorn
3 1,5 tsk salt
4 1 tsk torkad rosmarin
5 2 rybsolja
Majonnäs med rostad lök
1 2 vitlöksklyftor
2 2 msk persilja, hackad
3 1,5 dl majonnäs
4 3 msk rostade lökflingor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 0 g
Protein 35 g 212 g
Fett 12 g 69 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 022 6132
Energi kcal 244 1466

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Avlägsna hinnorna. Bind vid behov köttet med steksnöre till ett jämntjockt stycke.
  2. Mal pepparn grovt. Rör salt och rosmarin i pepparblandningen och bre ut den på arbetsbänken. Gnid köttet med olja och rulla alla ytor i kryddorna. Låt köttet stå 1–2 timmar i rumstemperatur.
  3. Hetta upp grillen. Bryn filéns alla ytor vackert. Kör en köttermometer i filén, sänk grillens temperatur till 120 grader. Grilla köttet ca 30 minuter eller tills termometern visar
  4. 55 grader, då blir köttet mediumstekt efter vilan. Om grillen inte har temperaturreglering, lönar det sig att bryna köttet i grillen och eftersteka i 120 graders ugnsvärme.
  5. Lägg det färdiga köttet på ett skärbräde och täck det med bakplåtspapper och en tjock handduk. Låt köttet vila 15 minuter.
  6. Tillred såsen: Skala och krossa vitlöken. Hacka persiljan. Blanda alla ingredienserna till såsen sinsemellan.
  7. Skär köttet i skivor, servera med såsen.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5