Wok på grönsaker och nudlar

26.9.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Wok på grönsaker och nudlar

Nudelrätten som blir klar på en kvart är redan som sådan en måltid, men den kan också användas t.ex. som tilltugg till kyckling.

Ingredienser

2 portioner
1 200 g nudlar
2 1 ask (200 g) asiatisk färsk grönsaksblandning (Tuorekset)
3 1 msk olja
4 2 tsk ingefärskräm
5 1 msk sojasås
6 1 msk söt chilisås
7 1 msk frön
8 2 msk hackad färsk koriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 80 g 160 g
Protein 14 g 28 g
Fett 14 g 29 g
Kostfibrer 7 g 14 g
Energi kJ 2 140 4281
Energi kcal 512 1023

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Thaimaalainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna i ett durkslag. Hetta upp olja i en wok, tillsätt grönsakerna och ingefäran. Stek grönsakerna 3 minuter. Häll nudlarna i woken och hetta upp under omröring. Krydda rätten med soja- och chilisås. Strö frön och hackad koriander på ytan.

Tips: Ingefärskrämen håller sig några veckor i öppnad burk i kylskåp. Ingefära, soja- och chilisås ger rätten en omisskännlig asiatisk arom.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5