Wok med tre kålar

21.6.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Wok med tre kålar

Ingredienser

4 portioner
1 1 broccoli
2 1 liten blomkål
3 50 g grönkål
4 purjolök
5 färsk ingefära
6 1 vitlöksklyfta
7 0,5 röd chilifrukt
8 1 msk rybsolja
9 2 tsk sesamolja
10 1 msk sojasås
Dessutom
1 250 g nudlar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 47 g 187 g
Protein 13 g 52 g
Fett 8 g 33 g
Kostfibrer 7 g 28 g
Energi kJ 1 323 5292
Energi kcal 316 1265

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka broccoli och blomkål i små knoppar. Stycka också skaften. Förväll kålarna 3–4 minuter. Häll av vattnet.

Repa grönkålens blad från den tjocka mittnerven och strimla dem. Skär purjolöken i ringar, skölj och låt rinna av. Skala och riv ingefäran och vitlöksklyftan. Hacka chilifrukten.

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet. Hetta upp olja i en wok, tillsätt grönsakerna. Fräs några minuter. Rör i nudlarna och sojasåsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5