Wienerschnitzel av kyckling

25.2.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Wienerschnitzel av kyckling

Saftig wienerschnitzel av kyckling Låt paneringen torka ett ögonblick innan du börjar steka, och använd tillräckligt mycket fett i panna, så blir ytan knaprig och fin.

Ingredienser

4 portioner
1 4 tunna schnitzlar av kycklingbröst
2 1 dl vetemjöl
3 0,5 tsk salt
4 0,5 tsk vitpeppar
5 2 ägg + en skvätt vatten
6 2,5 dl ströbröd
7 0,5 tsk salt
Till stekning
1 3 msk olja
2 1 msk smör
På ytan
1 4 ansjovisfiléer
2 4 citronskivor
3 kapris

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 36 g 142 g
Protein 39 g 156 g
Fett 19 g 75 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 1 958 7833
Energi kcal 468 1872

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bulta kycklingbiffarna så tunna som möjligt mellan två ark plastfilm. Mät vetemjölet på en tallrik. Rör salt och peppar i mjölet. Knäck äggen och vispa de lätt på en annan tallrik; spä med en skvätt vatten. Häll ströbrödet på en tredje tallrik. Krydda med salt.
Vänd schnitzlarna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Låt paneringen torka ett ögonblick innan du börjar steka.
Förbered under tiden garneringen. Skär citronen i skivor, rulla ihop ansjovisfiléerna. Låt kaprisen rinna av.
Hetta upp smöret och oljan i en stor stekpanna. Lägg i schnitzlarna och stek dem på medelgod värme, ca 3 minuter på bägge sidorna. Stek vid behov schnitzlarna i ett par omgångar. Lägg garneringen på schnitzlarna. Servera med potatismos och ärter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5