Vitlökssill med lime

15.11.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vitlökssill med lime

Lime ger sillen en fräsch asiatisk smakbrytning. Pressa limesaft i spadet och tillsätt några skivor lime med sillen.

Ingredienser

8 portioner
1 300 g matjesfiléer
2 2 - 3 skivor lime
3 5 vitlöksklyftor
4 färsk koriander
Spad
1 1 dl vatten
2 0,75 dl socker
3 2 msk spritättika
4 2 tsk senapsfrö
5 5 kaffirlimeblad
6 1 tsk salt
7 1 dl limesaft (2–3 limefrukter)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 119 g
Protein 4 g 36 g
Fett 4 g 33 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 495 3962
Energi kcal 118 947

Obs! I beräkningen har inte medtagits: senapsfrö

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blötlägg sillfiléerna en timme <QL>i kallt vatten.

Mät vatten, socker, ättika, senapsfrö, limeblad och salt i en kastrull. Koka upp, ställ åt sidan.

Pressa limesaften och tillsätt i det avsvalnade spadet. Skär också 2–3 limeskivor att lägga i burken. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i skivor.

Skär de blötlagda sillfiléerna i rejält centimetertjocka skivor. Varva sill, lime-skivor och vitlök i en burk. Häll spadet över. Låt tårtan vila till nästa dag.

Garnera sillen med koriander.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5