Vitlöksfilé med svartvinbärssås

21.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vitlöksfilé med svartvinbärssås

Ingredienser

6 portioner
1 1,2 kg oxfilé
2 1 tsk salt
3 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Till stekning
1 smör och olja
Vitlökssmör
1 50 g smör
2 4 vitlöksklyftor
3 1 msk hackad persilja
Svartvinbärssås
1 2 dl kraftig köttbuljong
2 2 dl rödvin
3 1 dl vispgrädde
4 1 dl djupfrysta svarta vinbär
5 2 msk farinsocker
6 1,5 msk majsstärkelse

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 47 g
Protein 44 g 266 g
Fett 26 g 154 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 1 932 11590
Energi kcal 462 2770

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vitlöksklyftor

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Avlägsna hinnorna. Bryn filén på alla sidor i smör och olja i het panna. Krydda filén med salt och grovmalen peppar. Lägg köttet i en ugnsform och stick en köttermometer i det tjockaste stället. Tillred i 200 graders ugnsvärme, tills stektermometern visar 58 grader.

Riv vitlöksklyftorna, hacka persiljan och rör ingredienserna i smöret. Fördela smörblandningen över filén med en sked, slå in filén i folie och låt den vila 10 minuter. Skär filén i skivor vid bordet.

Tillred såsen. Mät buljong, vin, grädde, bär och socker i en kastrull. Koka 10 minuter. Sila såsen och red med majsstärkelse löst i en skvätt kallt vatten, koka upp under omröring.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5