Vit vegetarisk pizza

21.9.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vit vegetarisk pizza

Ingredienser

6 portioner
Botten
1 1,5 dl varmt vatten
2 15 g färsk jäst eller 1/2 påse torrjäst
3 nypa salt
4 3,5 dl durumvetemjöl
5 2 msk olivolja
Fyllning
1 0,5 blomkål
2 150 g crème fraîche
3 1 msk citronsaft
4 3 stora tomater
5 1 paprika
6 1 rödlök
7 200 g champinjoner
På ytan
1 rucola

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 42 g 252 g
Protein 16 g 98 g
Fett 14 g 87 g
Kostfibrer 19 g 114 g
Energi kJ 1 560 9359
Energi kcal 373 2237

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös vanlig jäst i fingervarmt vatten, tillsätt torrjästen i mjölet. Tillsätt saltet, mjölet och oljan. Arbeta degen några minuter. Forma degen till ett klot. Ställ degen varmt att jäsa ca 45 minuter under duk. Stycka blomkålen i små blomställningar och koka bitarna ca 4 minuter i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Tryck eller kavla degen till en platta som täcker en hel ugnsplåt. Rör citronsaften i crème fraîche och fördela blandningen över bottnen. Toppa med tunt skivade tomater, paprika, rödlök, svamp och blomkål. Grädda pizzan 12–15 minuter på mittfalsen i 250 graders ugnsvärme. Garnera med rucola.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5