Vit pizza

18.6.2014
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vit pizza

Ingredienser

2 stycken
1 2 dl vatten
2 15 g jäst
3 0,5 tsk salt
4 4 dl durumvetemjöl
5 2 msk olja
På ytan
1 1,5 dl crème fraiche
2 0,5 tsk salt
3 1 tsk oregano
4 1 vitlöksklyfta
5 75 g riven parmesanost
6 svarta oliver
7 130 g mozzarellaost
8 4 skivor skivor lufttorkad skinka
9 svartpeppar
10 rucola eller basilika

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 90 g 181 g
Protein 32 g 63 g
Fett 50 g 101 g
Kostfibrer 18 g 35 g
Energi kJ 3 972 7944
Energi kcal 950 1899

Obs! I beräkningen har inte medtagits: svarta oliver

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt och oljan. Arbeta in mjölet i degen.. Låt degen jäsa till dubbel storlek under duk. Kavla ut degen till två stora pizzabottnar.

Smaksätt crème fraiche med salt, oregano och en pressad vitlöksklyfta. Fördela blandningen över bottnarna. Fördela parmesanosten och oliverna på bottnarna. Grädda i ugn ca 10 minuter i 250 °C.

Riv mozzarellan i små bitar och fördela på de heta bottnarna. Strö över de hackade skinkskivorna och rucola eller basilika. Krydda rejält med svartpeppar ur kvarnen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5