Vispgröt av äpplen

26.9.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vispgröt av äpplen

Servera vispgröt som dessert eller mellanmål med mjölk.

Ingredienser

4 portioner
1 2 äpplen
2 5 dl äppelsaft
3 2 msk socker
4 1 kanelstång
5 en nypa salt
6 0,75 dl mannagryn
7 (lingon)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 38 g 152 g
Protein 2 g 9 g
Fett 0 g 1 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 705 2820
Energi kcal 168 674

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (lingon)

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka äpplena. Lägg äppelbitarna, saften, sockret, saltet och kanelstången i en kastrull. Koka upp. Vispa i mannagrynen. Koka ca 10 minuter på svag värme. Rör om då och då. Ta bort kanelstången. Kyl gröten och vispa den luftig med elvisp. Strö eventuellt lingon på ytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5