Vinbärsmuffins med glasyr av tjinuskikvarg

9.7.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vinbärsmuffins med glasyr av tjinuskikvarg

De stora och supersaftiga vinbärsmuffinsen älskar glasyren med tjinuskismak.

Ingredienser

10 stycken
Deg
1 2,5 - 3 dl fullkornsvetemjöl
2 2 dl socker
3 2 tsk bakpulver
4 2 tsk vaniljsocker
5 3 ägg
6 1 dl rybsolja
7 3 dl röda eller svarta vinbär
Glasyr
1 1 burk (250 g) kvarg
2 1 ask (200 g) färskost med tjinuski
3 1 dl röda eller svarta vinbär

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 34 g 344 g
Protein 8 g 75 g
Fett 17 g 173 g
Kostfibrer 2 g 18 g
Energi kJ 1 367 13670
Energi kcal 327 3267

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader.

Mät de torra ingredienserna i en bunke. Rör om med en trägaffel. Tillsätt äggen och oljan. Rör smeten jämn. Rör bären i degen.

Fyll de smorda stora muffinsformarna till två tredjedelar. Grädda 20–25 minuter på mittfalsen. Pröva med en sticka att de är färdiga. Ställ muffins att svalna.

Rör kvargen och färskosten till en jämn glasyr. Spritsa glasyr på bakverken, garnera med vinbär.

 

Tips: Förvara glaserade muffins i kylskåp, oglaserade i rumstemperatur.

Text
Foto Satu Kemppainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5