Viltskav

21.10.2014
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Viltskav

Ingredienser

4 portioner
1 500 g kött för viltskav (frysvara)
2 3 - 4 bacon
3 1 lök
4 1 flaska (33 cl) öl
5 2 dl vatten
6 2 msk svartvinbärsgelé
7 2 msk sojasås
8 1 tsk salt
9 0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 38 g
Protein 31 g 125 g
Fett 9 g 37 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 121 4483
Energi kcal 268 1071

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta fram köttet i rumstemperatur ca en timme innan det ska stekas. Skär baconskivorna i små bitar och stek dem i panna. Ta upp baconbitarna, lämna fettet i pannan. Klyv köttstycket i två delar. Skala och hacka löken. Bryn det otinade köttet och lökarna i några omgångar i en panna, lägg i grytan. Skölj pannan med öl, häll vätskan i grytan. Tillsätt de övriga ingredienserna. Tillred köttet på svag värme eller i 175 grader, 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5