Vietnamesisk köttwok

12.2.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vietnamesisk köttwok

Den vietnamesiskt kryddade, exotiskt fruktiga wokrätten sätter färg på vardagen. Den läckra rätten med minutstrimlor av nöt blir klar i en handvändning.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (300 g) minutstrimlor av nöt
2 4 stjälkar salladslök
3 2 passionsfrukter
4 1 mango
5 1 morot
6 1 kruka mynta
7 1 kruka koriander
8 2 dl jordnötter
9 2 msk olja
Sås
1 2 limefrukter, saften
2 2 msk grönsaksfond (t.ex. Asian Green & Fresh)
3 2 msk sojasås
4 2 msk kokande vatten
5 1 msk rörsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 65 g
Protein 26 g 106 g
Fett 24 g 98 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 1 648 6590
Energi kcal 394 1575

Obs! I beräkningen har inte medtagits: passionsfrukter

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta fram köttet i rumstemperatur. Hacka löken och vitlöken. Klyv passionsfrukterna. Skär mangon utmed kärnan i stora stycken, skala bitarna och tärna fruktköttet. Skala och strimla moroten. Hacka örterna.

 

Blanda till såsen i en bunke.

Rosta nötterna 1–2 minuter i het torr panna. Ta nötterna ur pannan. Hetta upp olja i pannan, bryn köttstrimlorna 1–2 minuter. Ta köttet ur pannan. Stek löken och morötterna 2–3 minuter. Lägg nötterna och köttet tillbaka i pannan. Häll i såsen och koka upp. Tillsätt frukterna och örterna.

Servera woken med fullkornsnudlar.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5