Vegetariska smörgåsar

26.6.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vegetariska smörgåsar

Fyll veganska pitabröd eller toastskivor med sojaprodukt från frysdisken.

Ingredienser

4 portioner
1 1 påse (280 g) Oumph! The chunk bitar (frysvara)
Marinad
1 1 burk (400 g) kokosmjölk
2 0,5 dl limesaft
3 1 msk riven ingefära
4 2 tsk rökt paprikapulver
5 1 vitlöksklyfta
Dressing
1 2 burkar (à 65 g) kapris
2 1 sommarlök, skaften
3 2 dl olja
4 1 msk äppelcidervinäger
5 1 burk sojaprodukt ("yoghurt")
6 0,25 tsk (1¤ tsk) svartpeppar
Dessutom
1 2 paprikor
2 2 dl spenatblad
3 0,5 sallatshuvud
4 4 veganska pitabröd eller 8 skivor dito toast

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 40 g 160 g
Protein 10 g 42 g
Fett 68 g 270 g
Kostfibrer 5 g 20 g
Energi kJ 3 365 13461
Energi kcal 804 3217

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (280 g) Oumph! The chunk bitar (frysvara), limesaft

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Piknik, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina sojaprodukten enligt anvisningen på förpackningen.

Blanda till en marinad av ingredienserna. tillsätt den avrunna sojaprodukten. Rör om. Marinera minst ett par timmar eller till nästa dag.

Mät alla ingredienser till dressingen i en mixer. Kör tills blandningen är slät.

Hetta upp grillen. Skölj paprikorna. Avlägsna fröna och stammen. Stycka paprikorna i munsbitar. Skölj spenaten. Skölj och riv sallaten.

Grilla paprikorna och sojaprodukten på grillplattan (inte över gallret), eftersom de rätt små bitarna kunde falla ned i glöden eller på brännarna. Vänd dem på grillen tills bitarna har fått vacker färg.

Värm brödet. Fyll med sojaprodukt, sallat, spenat, paprika och kaprisdressing. Avnjut genast.

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5