Vegetarisk smörgåstårta på skärgårdsvis

20.4.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vegetarisk smörgåstårta på skärgårdsvis

Pulled havre är en bra ingrediens i en vegetarisk smörgåstårta. Tårtan blir vegansk, om du ersätter färskosten med ett vegetabiliskt alternativ.

Ingredienser

8 portioner
1 1 paket 1 (325 g) skärgårdsbröd (t.ex. Malaxlimpa)
Fyllning
1 1 paket (250 g) pulled havre (smak: Skärgård)
2 1 morot
3 0,5 purjolök (ca 120 g)
4 0,5 saften av citron
5 2 msk olja
6 0,5 tsk kumminfrö
7 0,5 tsk salt
8 1 paket (200 g) färskost, naturell
Fukta med
1 1 dl grönsaksbuljong
Glasyr
1 1 påse (200 g) djupfrysta ärter
2 1 kruka dill
3 1 msk pepparrotskräm
4 1 paket (200 g) färskost, naturell
Garnering
1 1 morot
2 0,5 citron
3 dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 183 g
Protein 6 g 51 g
Fett 15 g 123 g
Kostfibrer 4 g 34 g
Energi kJ 1 082 8652
Energi kcal 258 2068

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) pulled havre (smak: Skärgård)

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred först fyllningen. Kör pulled havre fint i en mixer eller hacka den fint med kniv. Skala och riv moroten. Klyv och skölj purjolöken, torka den väl. Hacka purjolöken. Stek pulled havre, morot och purjolök 5 minuter i olja i en panna. Krydda med citronsaft, kummin och salt. Låt blandningen svalna, rör sedan i 1 förp. färskost.

Placera 4 brödskivor som tårtbotten på ett stort stycke plastfilm. Pensla skivorna med grönsaksbuljong. Bre 1/3 av fyllningen med pulled havre på bottnen. Täck med brödskivor, pensla skivorna med buljong, bre på hälften av den resterande fyllningen. Upprepa med resten av fyllningen, täck med ett varv brödskivor. Fukta med buljongen. Svep plastfilmen tätt kring tårtan, ställ den i kylskåp, låt den stå minst 2 timmar.

Tina ärterna. Purea ärterna, 1 kruka dill och pepparroten med stavmixer. Rör i färskosten. Bre glasyren över tårtan, garnera med tunna skivor av morot och citron samt dill.


 

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5