Vegetarisk pasta med pulled havre och svamp

17.1.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vegetarisk pasta med pulled havre och svamp

Stek den energigivande grönsaks- och havreblandningen i panna medan pastan kokar.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g pasta, t.ex. conchiglie
2 150 g djupfryst spenat
3 2 lökar
4 2 vitlöksklyftor
5 200 g färska champinjoner
6 4 msk olivolja
7 1 paket (240 g) pulled havre
8 1 tsk salt
9 0,75 tsk (¾ tsk) torkad timjan
10 0,75 tsk (¾ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 68 g 272 g
Protein 12 g 49 g
Fett 15 g 60 g
Kostfibrer 5 g 20 g
Energi kJ 1 918 7670
Energi kcal 458 1833

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (240 g) pulled havre

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka pastan al dente. Låt den rinna av.

Tillred grönsaksblandningen medan pastan kokar. Tina spenaten. Skala, klyv och skiva lökarna. Skala vitlöken och hacka den fint. Ansa champinjonerna och skär dem i skivor.

Hetta upp en stekpanna, häll i hälften av oljan. Bryn svamparna kraftigt på stark värme, ca 5 minuter. Töm pannan.

Tillsätt resten av oljan och löken i pannan. Stek på stark värme 3–5 minuter, tills löken får färg. Sänk värmen och stek löken ytterligare ca 5 minuter.

Höj värmen. Tillsätt de stekta svamparna, pulled havre, spenat, salt, timjan och svartpeppar i pannan. Vänd och stek 2–3 minuter. Häll den färdiga grönsaks-blandningen i den avrunna pastan.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5