Vegetarisk mozzarellasallad

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vegetarisk mozzarellasallad

Ingredienser

4 portioner
1 2 zucchinier
2 1 aubergine
3 3 paprikor
4 2 msk olivolja
5 1 burk (285/175 g) blandade bönor (papu mix)
6 2 vitlöksklyftor
7 1 (125 g) mozzarellaost
Citrondressing
1 0,5 citron, saften
2 1 msk olivolja
3 nypa salt
4 nypa grovmalen svartpeppar
5 0,5 tsk örtblandning
6 (persilja)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 122 g
Protein 18 g 73 g
Fett 18 g 74 g
Kostfibrer 16 g 62 g
Energi kJ 1 539 6155
Energi kcal 368 1471

Obs! I beräkningen har inte medtagits: örtblandning

Provat recept

Instruktioner

Skölj zucchinierna och auberginen. Skär dem i ca centimetertjocka skivor. Klyv paprikorna, avlägsna stammen och fröna. Skär paprikorna i stycken.

Fördela grönsakerna på bakplåtspapper på en plåt, stänk olja över. Rosta 15–20 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Skölj bönorna och låt vattnet rinna av. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tillsätt bönorna och vitlöken på plåten, rosta ytterligare 5 minuter. Ta ut plåten, ställ den att svalna.

Blanda till dressingen. Skiva mozzarellaosten. Lägg salladsingredienserna i en skål, ringla dressingen över. Garnera med persilja.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5