Vegetarisk curry

21.9.2015
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vegetarisk curry

Ingredienser

4 portioner
1 200 g blomkål
2 2 stora morötter
3 1 lök
4 2 vitlöksklyftor
5 1 msk rybsolja
6 2 cm färsk skalad ingefärarot
7 1,5 tsk spiskummin
8 1 tsk gurkmeja
9 1 tsk senapsfrö
10 1 burk (400 g) kokosmjölk
11 2 dl vatten
12 nypa salt
13 25 g färsk spenat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 30 g
Protein 4 g 14 g
Fett 25 g 100 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 114 4456
Energi kcal 266 1065

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka blomkålen i små knoppar. Skala morötterna och skiva dem. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lökarna i olja. Riv ingefäran, tillsätt. Tillsätt kryddor, kokosmjölk och vatten i pannan. Koka upp, tillsätt blomkålen och morötterna. Koka 6–7 minuter, tills morötterna är nästan mjuka. Krydda med salt. Rör i spenatbladen. Servera med t.ex. kokt basmatiris.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5