Vegetabilisk pasta carbonara

26.9.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vegetabilisk pasta carbonara

Grädde med rökt ost ger grönsaksrätten en rökig arom.

Ingredienser

2 portioner
1 200 g mörk spaghetti
2 100 g savoj- eller vitkål
3 1 - 2 vitlöksklyftor
4 1 msk olja
5 1 dl djupfrysta ärter
6 1 dl matlagningsgrädde med rökt ost
7 0,5 dl kokspad från pastakastrullen
8 2 äggulor
9 0,25 tsk salt
10 svartpeppar
11 3 msk färsk hackad basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 72 g 145 g
Protein 17 g 34 g
Fett 20 g 41 g
Kostfibrer 6 g 11 g
Energi kJ 2 301 4602
Energi kcal 550 1100

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen. Spara en skvätt kokspad. Strimla kålen, skiva vitlöksklyftorna. Stek kål och vitlök ett par minuter, tillsätt ärterna, hetta upp. Rör i äggulorna, grädden och kokspadet. Vänd såsen i den heta spaghettin. Krydda med salt, peppar och basilika.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5