Vatruskor

21.8.2015
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Vatruskor

Ingredienser

20 stycken
1 800 g mjöliga potatisar
2 25 g smör
3 1 tsk salt
4 1 dl vetemjöl
5 1 ägg
Fyllning
1 6 dl vatten
2 1 tsk salt
3 2,5 dl grötris
4 50 g smör
Pensla med:
1 1 dl smält smör

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 16 g 312 g
Protein 2 g 40 g
Fett 8 g 160 g
Kostfibrer 1 g 14 g
Energi kJ 598 11963
Energi kcal 143 2859

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Venäläinen, Suomalainen
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta potatisarna, koka dem mjuka i skal. Tillred risfyllningen medan potatisarna kokar. Koka upp vattnet, tillsätt saltet. Tillsätt riset och koka på svag värme under lock ca 15 minuter. Tillsätt smöret och låt fyllningen svalna.

Skala potatisarna så snart de är färdiga och mosa dem. Tillsätt smöret och låt fyllningen svalna. Arbeta in mjölet och ägget för hand i degen. Mjöla in arbetsbänken och forma degen till en lång stång. Dela stången i ca 20 delar. Klappa degstyckena med mjöl till plattor med en diameter på ca 10 cm.

Placera en klick av fyllningen på plattorna. Vik bottnarna till halvmånar och jämna kanterna med ett tefat eller en kniv. Placera vatruskorna på ett ark bakplåtspapper på en plåt. Grädda ca 15 minuter i 250°C. Pensla med smält smör. Servera med äggsmör.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5