Varma smörgåsar med fikon och mascarpone

10.8.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Varma smörgåsar med fikon och mascarpone

Fyllda med fikon, lufttorkad skinka och smaksatt mascarpone blir varma smörgåsar en lyxig delikatess.

Ingredienser

4 portioner
1 8 fikon
2 1 ask (250 g) mascarponeost
3 2 msk färsk hackad timjan
4 1 msk honung
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
7 4 skivor skivor fullkornstoast
8 1 paket (150 g) lufttorkad skinka
9 1 dl pekannötter

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 127 g
Protein 18 g 74 g
Fett 38 g 154 g
Kostfibrer 7 g 27 g
Energi kJ 2 294 9175
Energi kcal 548 2193

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader. Tvätta och torka av fikonen. Skär dem i 4 klyftor.
  • Rör timjan, honung, salt och peppar i mascarponeosten.
  • Lägg toastskivorna på bakplåtspapper på en plåt. Fördela ostblandningen på brödskivorna. Placera 8 fikonklyftor och en skiva skinka på varje skiva. Fördela nötterna på smörgåsarna.
  • Stek 10–15 minuter i ugnen.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5