Varm potatissallad

26.5.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Varm potatissallad

Servera som omväxling en varm potatis-sallad. Dressingen är kryddolja med senap.

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg nypotatis
2 2 tsk salt
3 3 - 5 sommarlökar och ett par stjälkar
4 200 g gröna bönor (frysvara)
5 2 msk olivolja
6 1 burk (340/190 g) minigurkor
7 nypa salt
Kryddolja med senap
1 0,5 kruka persilja
2 1 msk honung
3 1 msk äppelcidervinäger
4 2 tsk dijonsenap
5 1 tsk salt
6 1,5 dl olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 196 g
Protein 4 g 26 g
Fett 28 g 166 g
Kostfibrer 4 g 23 g
Energi kJ 1 671 10027
Energi kcal 399 2396

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta och borsta potatisarna. Koka dem mjuka i vatten smaksatt med salt. Häll av vattnet, kyl potatisarna. Halvera eller klyfta dem. Klyfta lökarna, hacka skaften. Tina bönorna.

Tillred kryddoljan. Hacka persiljan med skaft. Blanda honung, ättika, senap och salt i en bunke. Tillsätt oljan och den hackade persiljan. Rör om väl.

Bryn potatisarna i olja i en murbottenpanna eller panna. Tillsätt lökarna och fortsätt att steka tills de får färg och mjuknar. Tillsätt bönorna, stek ännu ett ögonblick. Tillsätt lökskaften, gurkorna och hälften av kryddoljan. Rör om. Smaka, tillsätt salt om det behövs. Servera resten av kryddoljan separat.

Tips: Servera varm potatissallad till grillade rätter, t.ex. Flätad grisfilé.

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5