Varm polkabetssallad med chorizo

24.8.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Varm polkabetssallad med chorizo

Salladens smakpalett präglas av den rostade polkabetans sötma, den frasiga grönkålen, de milda kikärterna och den salta chorizon.

Ingredienser

4 portioner
1 4 polkabetor
2 1 påse (200 g) grönkål
3 1 rödlök
4 1 paket (290/175 g) kikärter
5 1 paket (130 g) chorizo i skivor
6 3 msk olja
7 1 msk honung
8 2 tsk torkad rosmarin
9 1 tsk salt
Dressing
1 1 vitlöksklyfta
2 0,5 saften av citron
3 1 paket förp. (200 g) fetaost
4 1 dl naturell yoghurt
5 2 msk olja
6 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 88 g
Protein 23 g 93 g
Fett 43 g 172 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 2 359 9437
Energi kcal 564 2255

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Makkara
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka betorna. Hacka grönkålen. Skär löken i rejäla strimlor. Låt kikärterna rinna av. Lägg grönsakerna och korvskivorna i en stor form eller på en långpanna. Rör i olja, honung och kryddor. Rosta 20–25 minuter i 200 graders ugnsvärme, rör om då och då.

Skala och hacka vitlöken, pressa saften ur citronen. Kombinera ingredienserna till dressingen, kör den slät med stavmixer. Servera med den varma salladen.

Tips: Du kan ersätta chorizo med medvurst.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5