Varm fetaostsallad med blodapelsin

17.1.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Varm fetaostsallad med blodapelsin

Ge fetasalladen en twist genom att rosta den i ugn, servera den med en fräsch örtblandning.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (200 g) fetaost
2 4 blodapelsiner
3 2 rödlökar
4 3 vitlöksklyftor
5 1 paprika
6 1 dl oliver
7 1 ask (200 g) körsbärstomater
Kryddolja
1 0,5 saften av citron
2 2 msk olja
3 2 msk rödvinsvinäger
4 2 tsk torkad oregano
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) svartpeppar
Dessutom
1 1 påse blandsallat
2 1 kruka basilika
3 1 kruka persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 92 g
Protein 10 g 38 g
Fett 18 g 72 g
Kostfibrer 6 g 26 g
Energi kJ 1 258 5033
Energi kcal 301 1203

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ställ ugnen på 220 grader. Tärna feta-osten. Tvätta blodapelsinerna, skär dem i klyftor. Skala och skiva löken och vitlöken. Stycka paprikan. Fördela apelsinerna, lökarna och paprikan på en plåt. Tillsätt fetaosten och oliverna.

Pressa citronen, häll saften i en bunke. Rör oljan, vinägern och kryddorna i saften. Rör kryddoljan i grönsakerna.

Tillred rätten 20 minuter i ugnen. Klyv tomaterna, tillsätt dem i rätten. Stek ytterligare 5 minuter.

Blanda salladen och örterna. Servera den varma fetaostsalladen med örtblandningen, vinäger och olivolja.

 

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5