Varm batatsallad

25.1.2017
10 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Varm batatsallad

Servera det hela med fullkornsbröd.

Ingredienser

4 portioner
1 600 g batat
2 1 rödlök
3 1 msk olja
4 1 tsk chilikrydda
5 0,5 tsk salt
6 1 burk (ca 200 g) kidneybönor
7 1 påse (200 g) djupfryst majs
8 2 avokadofrukter
9 1 kruka grönkål eller sallat
Dressing
1 1 limefrukt, saften
2 2 msk olja
3 0,75 tsk (3/4 tsk) salt
4 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 59 g 236 g
Protein 16 g 66 g
Fett 24 g 95 g
Kostfibrer 22 g 86 g
Energi kJ 2 165 8660
Energi kcal 518 2070

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka bataten. Skiva rödlöken. Lägg batat och lök i en ugnsform, smaksätt med olja, salt och chilikrydda. Tillred i ugn, 15–20 minuter i 200 grader. Skölj bönorna i ett durkslag och värm dem med majsen i mikrovågsugn. Stycka avokadon. Blanda det hela i en bunke, häll dressingen över salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5