Varm batat- och bönsallad

21.2.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Varm batat- och bönsallad

Ingredienser

4 portioner
1 500 g batat
2 2 rödlökar
3 2 msk olja
4 1 msk honung
5 2 msk citronsaft
6 0,5 tsk salt
7 0,5 tsk svartpeppar
8 1 burk (400/260 g) kidneybönor
9 8 körsbärstomater
10 hackad persilja
Dessutom
1 grynost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 53 g 211 g
Protein 17 g 67 g
Fett 8 g 32 g
Kostfibrer 18 g 74 g
Energi kJ 1 480 5918
Energi kcal 354 1415

Obs! I beräkningen har inte medtagits: grynost

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och tärna bataten. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Lägg ingredienserna i en ugnsform. Gör en sås av oljan, citronsaften och kryddorna. Häll blandningen över batat- och lökblandningen. Rosta det hela ca 20 minuter i ugn i 200 grader.

Skölj bönorna i ett durkslag och tillsätt dem i ugnsformen, värm en kort stund. Toppa med de kluvna tomaterna och hackad persilja. Servera grynost som tilltugg.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5