Vår stad Åbo

19.6.2017
0 betyg
Lomalla Turkuun! Katso tästä parhaat menotärpit

Närturismen står högt i kurs och vi finländare kan skatta oss lyckliga. Finland hör till världens mest intressanta resmål.

Mesemedierna Lonely Planet och National Geographic har fört upp Finland på listan över världens mest intressanta länder. De nämner bland annat naturen, stadskulturen och landets hundraårsjubileum. Vilken tur att vi finländare redan är här!

Närturism är trendig, klimatvänlig och behändig. Avstånden är korta och språket är (nästan) detsamma överallt.
Man kan bege sig ut i skogen eller ta en tur på sjön, men om man vill uppleva något nytt lönar det sig att styra kosan mot Åbo. Finlands äldsta stad bjuder på europeiska fläktar och många intressanta sommarevenemang.

Om man tröttnar på stadsmiljön kan man med fördel besöka Åbolands unika skärgård. Vem behöver Grekland?
Närturismen har flera goda sidor: Du behöver ingen extra semester för att återhämta dig och den relativt korta frånvaron fyller inte resväskan med smutskläder. 

3 x sommarkul

Muminfest

Muminfest
Muminvärlden firar sina 25 år på ön Kailo, som är en kombination av saga och vacker skärgårdsnatur. Festen börjar 10.6. i Nådendal.

Runsala

Picknick i parken
Köp picknickdelikatesserna hos S-market Sokos Wiklund och styr kosan mot vackra Runsala. Under festivalen Ruisrock 7.–9.7. sjuder naturparken av liv.

Tall Ships Race

Segelparad
De stora segelfartygen seglar åter in på Aura å. Varför inte avsluta dagen med ett besök på musikfestivalen i Slottsparken? Tall Ships Race i Åbo 20.–23.7.

Mer information: visitturku.fi/sv 

Text
Foto iStockphoto och Visit Turku
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5