Ugnstekta köttbullar med tomatsås

20.2.2015
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ugnstekta köttbullar med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött av nöt och svin
2 0,5 dl ströbröd
3 1 dl köttbuljong
4 1 ägg
5 0,5 dl riven parmesanost
6 1 vitlöksklyfta
7 3 msk hackad persilja
8 1 tsk rosmarin
9 1 tsk oregano
10 1 tsk salt
11 0,5 tsk svartpeppar
På ytan
1 ströbröd
Sås
1 1 lök
2 2 msk olivolja
3 2 msk tomatpuré
4 1 burk (400 g) krossade tomater
5 0,5 dl vatten
6 0,5 tsk salt
7 0,5 tsk socker
8 0,5 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 48 g
Protein 23 g 93 g
Fett 28 g 110 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 1 627 6509
Energi kcal 389 1556

Receptinformation

Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt ströbrödet svälla i köttbuljongen. Tillsätt ägget, riven parmesanost, pressad vitlök och kryddor. Tillsätt det malda köttet och rör smeten jämn för hand. Låt den vila medan du tillreder såsen. Hacka löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt purén, koka upp, häll i tomatkrosset och vattnet. Krydda och sjud ett ögonblick under lock. Forma stora köttbullar av massan, rulla dem i ströbröd och bryn dem lätt i olja i en panna. Häll såsen i en ugnsform, lägg köttbullarna i formen. Tillred i ugn, ca 20 minuter i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5