Ugnstekt ägg i avokado

20.3.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ugnstekt ägg i avokado

Ägg stekta i avokadohalvor är en rolig brunchdelikatess.

Ingredienser

4 portioner
1 2 avokador
2 4 små ägg
3 0,25 tsk (¼ tsk) salt
4 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 0,5 dl (½ dl) bulgarisk yoghurt
2 1 tsk citronsaft
3 0,25 tsk (¼ tsk) salt
4 0,5 - 1 tsk chilisås
5 färsk chili

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 5 g
Protein 9 g 35 g
Fett 18 g 71 g
Kostfibrer 4 g 16 g
Energi kJ 830 3318
Energi kcal 198 793

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 200 grader. Ta gallret ur ugnen, lägg en tom plåt med ett ark bakplåtspapper på den nedre falsen.
  2. Klyv och kärna ur avokadorna Gör fördjupningen lite större med en sked. Lägg fruktköttet i en bunke.
  3. Placera avokadohalvorna på ugnsgallret med snittytan uppåt, så att den hålls vågrät. Knäck ett ägg i varje fördjupning. Strö salt och peppar över. Ställ gallret med avokadorna i ugnen. Stek 15 minuter i 225 grader.
  4. Krossa, medan avokadorna steks, resten av fruktköttet med en gaffel. Rör i yoghurt, citronsaft och kryddor. Servera yoghurtkrämen till avokadoäggen. Strö gärna lite färsk chili på anrättningen.

Tips: Ta så små ägg som möjligt.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5