Ugnsrostad sparris och snabbhollandaise

12.4.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ugnsrostad sparris och snabbhollandaise

Rosta sparrisen i ugn och tillred under tiden en läcker hollandaisesås på nötigt brynt smör.

Ingredienser

3 portioner
1 1 knippe (500 g) gröna sparrisar
2 2 msk rybsolja
3 0,25 tsk (¼ tsk) salt
4 0,25 tsk (¼ tsk) socker
5 0,25 tsk (¼ tsk) svartpeppar
Snabbhollandaise
1 150 g smör
2 3 äggulor
3 1 msk citronsaft
4 1 tsk vitvinsvinäger
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) torkad dragon
7 0,25 tsk (¼ tsk) vit- eller en nypa cayennepeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 11 g
Protein 9 g 26 g
Fett 56 g 167 g
Kostfibrer 6 g 18 g
Energi kJ 2 274 6822
Energi kcal 543 1630

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

1. Alla ingredienser till snabbhollandaisen ska vara rumstempererade.

2. Värm ugnen till 225 grader. Bryt av sparrisarnas träaktiga tjockända. Skala skaften lätt från knoppen nedåt. Pensla sparrisarna med olja och lägg dem  på en plåt Strö salt, socker och peppar på sparrisarna. Tillred sparrisarna i ugn 10–12 minuter, tills  stjälkarna får en lätt gyllenbrun färg. Tillred under tiden hollandaisen.

3. Lägg smöret i en tallrik och hetta upp smöret tills det börjar sjuda. Sänk värmen så smöret bubblar, men inte kokar. Bryn smöret långsamt i 5–8 minuter. Ta kastrullen åt sidan då smöret får en lite nötaktig, rostad doft och är ljusbrunt till färgen; lät smöret svalna 3–5 minuter.

4. Separera gulorna från vitorna och lägg dem i en stavmixerbunke. Tillsätt citronsaft och ättika. Sänk en stavmixer i bunken och tillsätt smöret i äggulorna i några omgångar i en tunn stråle medan du kör mixern; kör tills såsen tjocknar. Krydda såsen. Servera sparrisen och hollandaisen omedelbart.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5