Ugnslax på medelhavsvis

20.11.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ugnslax på medelhavsvis

Ingredienser

7 portioner
1 800 g laxfilé
2 1 tsk salt
3 nypa grovmalen vitpeppar
På ytan
1 6 soltorkade tomater
2 4 msk pinjenötter
3 3 msk hackad basilika
4 3 msk riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 12 g
Protein 23 g 163 g
Fett 21 g 147 g
Kostfibrer 2 g 11 g
Energi kJ 1 204 8430
Energi kcal 288 2015

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Plocka alla ben ur laxfilén och lägg filén i en oljad ugnsform. Krydda med salt och peppar. Tillred laxen 15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Hacka de soltorkade tomaterna, pinjenötterna och basilikan till en rätt grov blandning. Rör i den rivna parmesanosten. Ta fisken ur ugnen, strö tomatblandningen över. Tillred ytterligare 5 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5