Ugnsgröt med kardemumma och honung med tranbär

25.9.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ugnsgröt med kardemumma och honung med tranbär

En korngröt som mognat över natten i ugn och syrligt söt honung med tranbär är ett fullkomligt par.

Ingredienser

4 portioner
1 2 dl kornflingor
2 1,5 l mjölk
3 1 tsk salt
4 0,5 - 1 tsk malen kardemumma
5 1 msk olja
Honung med tranbär
1 2 dl tranbär (frysvara)
2 3 msk honung

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 58 g 232 g
Protein 15 g 60 g
Fett 12 g 47 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 1 684 6738
Energi kcal 402 1610

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt korngrynen ligga i blöt ett par timmar. Låt dem rinna av i ett durkslag.

Olja en ugnsform och häll mjölken i formen. Tillsätt korngryn, salt och kardemumma. Rör i oljan. Tillred gröten i ugn, ca 8 timmar i 100 grader.

Tina och purea tranbären. Rör i honungen. Servera gröten med tranbärshonung och kall mjölk.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5