Ugnsbakade rödbetor med pepparrotsmousse

29.12.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ugnsbakade rödbetor med pepparrotsmousse

Rödbetor blir saftiga och goda tillredda på saltbädd i ugn. Avnjut dem med en fräsch och enkel pepparrotsmousse.

Ingredienser

4 portioner
1 4 rödbetor
2 500 g grovt havssalt
Pepparrotsmousse
1 1 dl vispgrädde
2 150 g crème fraîche
3 2 - 3 msk pepparrotspasta
4 nypa salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 30 g
Protein 2 g 8 g
Fett 19 g 77 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 893 3571
Energi kcal 214 854

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Borsta rödbetorna lätt med en rotborste; skada inte skalet. Låt också roten sitta kvar. Häll havssalt i en ugnsform och tryck rödbetorna lätt in i saltbädden. Tillred ca två timmar i 200 graders ugnsvärme eller tills rödbetorna känns helt mjuka då man sticker dem med en gaffel.

Vispa grädden. Blanda crème fraîche och pepparrotspastan i en bunke. Rör i den vispade grädden. Krydda med salt.

Ta bort den tunna roten, skär korssnitt i rödbetorna, lossa lite på skalet. Placera en klick pepparrotsmousse på toppen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5