Ugnsbakad köttbullslåda

17.1.2018
30 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ugnsbakad köttbullslåda

Tillred den här rätten på jätteköttbullar i ugn på förhand och bara värm den i ugnen då ni kommer in från friska luften.

Ingredienser

4 portioner
1 1 lök
2 3 vitlöksklyftor
3 2 tsk olja
4 3 msk tomatpuré
5 400 g krossad tomat
6 2 dl matlagningsgrädde
7 2 tsk oregano
8 0,5 tsk salt
9 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Köttbullar
1 400 g malet kött
2 1 dl skalat ljust bröd
3 0,5 dl vatten
4 1 ägg
5 1 msk senap
6 1 tsk salt
7 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 4 potatisar
2 basilika
3 minitomater
4 turkisk yoghurt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 87 g
Protein 24 g 94 g
Fett 29 g 115 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 864 7454
Energi kcal 445 1781

Obs! I beräkningen har inte medtagits: minitomater , turkisk yoghurt

Receptinformation

Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs dem i olja. Rör tomatpurén i löken, tillsätt de övriga ingredienserna. Koka ett par minuter. Häll såsen i en ugnsform.

Ta fram köttet i rumstemperatur. Blanda brödet i vattnet i en stor bunke. Låt det svälla ett ögonblick. Tillsätt de övriga ingredienserna till köttbullarna. Rör blandningen jämn. Forma 4–6 stora köttbullar och placera dem i formen med såsen.

Tvätta och klyv potatisarna och lägg dem i formen med snittsidan uppåt. Pensla snittytan med olja.

Tillred i ugn, ca 45 minuter i 200°C. Vänd köttbullarna vid halva tiden.

Toppa den färdiga rätten med basilika och minitomater. Servera med yoghurt.

Tips: Laga för omväxlings skull köttbullar av malen kyckling.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5