Tupp i vin

20.2.2015
17 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tupp i vin

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg lårben av kyckling
2 1 dl vetemjöl
3 1 tsk salt
4 0,5 tsk svart peppar
5 3 msk olja
6 1 ask färska champinjoner
7 120 g bacon
8 3 vitlöksklyftor
9 4 små lökar
10 4 dl rött eller vitt vin
11 2 dl passerade tomater
12 1 dl vatten
13 1 hönsbuljongtärning
14 1 lagerblad
15 2 msk timjam
16 hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 64 g
Protein 44 g 261 g
Fett 53 g 316 g
Kostfibrer 2 g 11 g
Energi kJ 3 052 18315
Energi kcal 730 4377

Receptinformation

Ruokavalio Maidoton
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär lårbenen i tre delar. Ansa och klyv de stora svamparna. Hacka baconskivorna. Skala och halvera lökarna. Krydda vetemjölet med salt och peppar. Vänd kycklingstyckena i blandningen.

Hetta upp oljan i en stekpanna, bryn köttet i ett par omgångar och lägg dem i en gryta eller ugnsform. Torka av pannan, stek baconen, tillsätt i grytan. Häll i vin, passerad tomat och vatten. Smula i en buljongtärning. Tillsätt kryddorna. Lägg på locket och tillred rätten 1 timme i 175 graders ugnsvärme. Tillsätt champinjonerna och tillred ytterligare ca en halv timme utan lock. Smaka av och tillsätt vid behov mer kryddor. Strö persilja över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5