Tropisk ciderbål

16.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tropisk ciderbål

Den fräscha och alkoholsvaga fruktbålen är god som inledning på festen eller med läckerheterna på förrättsbuffén.

Ingredienser

1 1,5 l cider
2 0,5 l fruktsaft (juice eller utspätt koncentrat)
3 1 granatäpple
4 1 saften av en citron
5 1 apelsin
6 2 klementiner
7 1 lime
8 1 äpple
9 vindruvor
10 iskuber

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 178 g
Protein 5 g
Fett 2 g
Kostfibrer 19 g
Energi kJ 5311
Energi kcal 1269

Obs! I beräkningen har inte medtagits: lime

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Hedelmät

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Kyl cidern, safterna och frukterna tills de är kylskåpskalla.

 

Klyv granatäpplet och lossa kärnorna genom att knacka på skalet t.ex. med en sked över en bålskål som rymmer 3–4 liter. Plocka bort eventuella rester av fruktens hinnor med en sked. Pressa saften av en citron i bunken. Tvätta och skiva citrusfrukterna. Du kan gärna skala apelsinerna. Skiva äpplet, klyv vindruvorna. Lägg frukterna i en bålskål. Häll fruktsaften i skålen. Låt skålen stå en timme i kylskåp.

Häll cidern och iskuberna i skålen strax innan du ställer fram bålen.

Tips: Gör iskuberna av saft, så spär de inte drycken. Du kan också frysa vindruvor och andra frukter.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5