Tre tips inför långa bilresor

26.1.2018
0 betyg
Kari Mikkola

På jobb hos digKari Mikkola är köksmästare på ABC Tupos i Limingo. 

Under långa bilfärder är det bra att pausa ofta och äta lätt. ABC-restaurangernas förnyade salladsbord är ett läckert alternativ.


"Vi har förnyat ABC-trafikbutikernas salladsbord, eftersom trenden är att äta lättare och mer hälsosamt. Vid salladsbordet förser sig matgästerna själva med en lämplig portion och nu finns det ännu fler alternativ att välja bland.

Utöver basingredienser serverar vi tillbehör, till exempel gryn- eller salladsost, ägg, marinerade grönsaker eller frukter, som varierar

veckovis. Man får en mer mättande portion om man beställer ett extra tillbehör till: grillad getost, kycklingfilé eller sojabiff. Salladsbordet innehåller även sådant som barn gillar, till exempel frukt."

 

Tre tips inför långa bilresor

  1. Reservera tillräckligt med tid för resan. Under sportloven är många andra på resande fot och många pausar på samma ställen.
     
  2. Ta en paus mer än i fjol. Det är inte bara chauffören, utan också passagerarna som behöver vila emellanåt. Ät dig mätt under pauserna, men undvik för tunga måltider. Om barnen tidigare alltid har velat ha hamburgare skulle också de nu kunna ta sig en titt på det förnyade salladsbordet.
     
  3. Sov om du är trött. Om du blir trött, stanna och övernatta till exempel på ett hotell. Resan blir både smidigare och säkrare när du är utvilad.

 

Foto
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5