Tranbärsbullar

24.11.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tranbärsbullar

Fyll bullarna strax innan de serveras, om du fryser dem.

Ingredienser

30 stycken
1 5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 påse (0,5 g) saffran
4 1 dl socker
5 0,25 tsk salt
6 12 dl vetemjöl
7 100 g smör eller margarin
Fyllning
1 100 g smör eller margarin
2 150 g mandelmassa
3 3 dl tranbär (frysvara)
4 0,5 dl socker
Pensla med:
1 1 ägg
Glasyr
1 1 dl florsocker
2 1 msk vatten eller citronsaft

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 28 g 836 g
Protein 4 g 124 g
Fett 7 g 221 g
Kostfibrer 1 g 36 g
Energi kJ 817 24524
Energi kcal 195 5861

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm, lös jästen i den. Rör om tills jästen har lösts. Tillsätt saffran, socker, salt och en del av mjölet. Rör om, tillsätt mjöl så småningom. Tillsätt det rumstempererade fettet och arbeta degen smidig. Täck degen med en duk, ställ dem varmt och låt den jäsa till dubbel volym. Arbeta degen fast på en mjölad arbetsbänk, dela den i två bitar. Kavla ut bitarna till rektangulära plattor. Bre det mjuka fettet på dem. Riv mandelmassa över, strö tranbär och socker på ytan. Rulla ihop plattan tätt. Skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor och placera dem på bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter. Pensla med ägg och grädda i ugn på mittfalsen, ca 12 minuter i 225 grader. Blanda till en glasyr av florsocker och vatten. Garnera de avsvalnade bullarna med glasyren.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5