Traditionell fastlagsbulle med ny twist

17.1.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Traditionell fastlagsbulle med ny twist

Hembakt fastlagsbulle är försvinnande god. Baka på klassiskt vis eller, eller hitta på spännande dekor, smaskiga fyllningar och nya kryddor i degen.

Ingredienser

24 stycken
1 5 dl mjölk
2 1 paket (50 g) jäst
3 2 dl socker
4 1 tsk kardemumma
5 1 tsk salt
6 1 ägg
7 15 - 16 dl vetemjöl
8 150 g margarin
Dessutom
1 1 ägg för pensling
2 margarin
3 fint socker eller nonpareller
4 4 dl vispgrädde
5 1 - 1,5 dl hallonsylt ELLER 150 g mandelmassa

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 40 g 959 g
Protein 6 g 155 g
Fett 13 g 308 g
Kostfibrer 2 g 37 g
Energi kJ 1 264 30348
Energi kcal 302 7253

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm. Smula i jästen. Tillsätt sockret, kardemumman och saltet. Rör i ägget. Arbeta 15–16 dl vetemjöl i degen i några omgångar. Tillsätt slutligen 150 g mjukt margarin.

Täck bunken med en duk och låt degen jäsa ca 40 minuter.

Dela degen i 24 stycken och rulla klumparna till runda bullar på arbetsbänken. Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt, jäs dem ca 15 minuter under duk.

Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med ägg och grädda 10–12 minuter, tills ytan är gyllenbrun.

Garnera gärna bullarna: Pensla de heta bullarna med smält margarin. Strö nonpareller på bullen eller rulla den i fint socker.

Vispa grädden. Skär locket av de avsvalnade bullarna. Klicka lite hallonsylt på bottnen, klicka eller spritsa lite grädde på sylten. Lägg på locken.

 

NYA SMAKTIPS FÖR FASTLAGSFESTEN

Pröva nya spännande smakkombinationer.

 

1. Gyllene vaniljbullar med saffran

Rör fröna i en vaniljstång och en hal påse (0,25 g) saffran i mjölken.

 

2. Nutellabullar med kanel

Fyll bullen med lite Nutella och smaksätt grädden med en doft kanel.

 

3. Fräscha bullar med citron och mascarponeost

Ersätt grädde och sylt med en blandning av citronkräm (lemon curd) och mascarponeost.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5