Toscakaka med äpple

27.8.2016
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Toscakaka med äpple

Äppeltårta av nyskördade rivna äpplen med härlig toscaglasyr.

Ingredienser

12 portioner
Deg
1 100 g smör eller margarin
2 3 dl vetemjöl
3 0,5 tsk salt
4 1 ägg
Fyllning
1 1 kg äpplen
2 1 msk citronsaft
3 1 dl socker
4 2 msk vetemjöl
Toscaglasyr
1 100 g smör
2 1 dl socker
3 100 g mandelspån
4 1 msk mjölk eller grädde
5 1 msk vetemjöl

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 402 g
Protein 5 g 58 g
Fett 19 g 226 g
Kostfibrer 2 g 30 g
Energi kJ 1 354 16242
Energi kcal 324 3882

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda det mjuka fettet och mjölet. Tillsätt saltet och ägget och rör till en jämn deg. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av en springform (Ø 22–24 cm) klädd med bakplåtspapper. Ställ degen att vila i kylskåp medan du gör fyllningen. Tvätta äpplena och riv dem grovt oskalade. Rör citronsaft, socker och vetemjöl i det rivna. Häll äppelblandningen över tårtbottnen.
Grädda tårtan 25 minuter på mittfalsen i 200 grader. Koka ingredienserna till toscaglasyren några minuter i en kastrull, tills glasyren tjocknar en aning. Fördela toscaglasyren på tårtan och grädda ytterligare 10–15 minuter eller tills ytan är vackert brun. Låt tårtbottnen svalna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5