Tortillachips och persimonsalsa

16.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tortillachips och persimonsalsa

Hemlagade tortillachips kryddade med chili är goda till en fruktig salsa.

Ingredienser

6 portioner
Salsa
1 3 persimoner
2 1 päron
3 2 morötter
4 1 chilifrukt
5 3 msk hackad koriander
6 0,5 saften av citron
7 0,5 tsk salt
8 0,5 tsk socker
Chips
1 4 stora vetetortillor
2 0,5 dl olja
3 2 tsk chilikrydda
4 0,5 tsk flingsalt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 41 g 244 g
Protein 5 g 29 g
Fett 14 g 82 g
Kostfibrer 5 g 31 g
Energi kJ 1 297 7781
Energi kcal 310 1860

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta och skär persimonerna och päronet i mycket små tärningar. Skala och tärna morötterna fint Hacka chilin och koriandern. Rör samman frukterna, morötterna, chilin och koriandern i en bunke.

Smaksätt citronsaften med salt och socker. Lös saltet och sockret i saften, häll saften i salsan.

Skär tortillorna i trianglar och fördela dem på bakplåtspapper på en plåt. Rör chilikryddan i oljan, pensla tortillatrianglarna på bägge sidor med blandningen. Rosta chipsen 10–15 minuter i 175 graders ugnsvärme eller tills de är frasiga. Låt dem svalna på galler.

Tips: Chipsen hålls frasiga i en burk med tättslutande lock.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5